Munt-roomijs met stukjes chocola

Ingrediënten
Porties: 8 

  • 500ml halfvolle melk
  • 500ml volle room
  • 200 gr basterdsuiker
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 theelepel peppermunt extract
  • (3 druppels groene voedselkleurstof)
  • 200g chocoladechips of gehakte chocola

Bereidingswijze
Voorbereiding: 5min  ›  Klaar in:5min 

  1. Roer de melk, room, suiker, zout, vanille extract en pepermunt extract samen tot de suiker is opgelost. Kleur, indien gewenst met voedselkleurstof.
  2. Giet het mengsel in een ijsmachine en vries het in volgens de gebruiksaanwijzing. Voeg na 10 min vriezen de stukjes chocola toe. Schep het ijs na ongeveer 30 min (als het dik geworden is) in een bak en zet het nog 2 uur in de vriezer.

mint roomijs